Geen categorie

Nieuwe campus Hallen is officieel overgedragen aan AP Hogeschool

Tijdens een event in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever en schepen Annick De Ridder overhandigden Triple Living, Immobel en aannemer Vanhout vanmorgen de sleutels van de gloednieuwe campus Hallen aan de directie van AP Hogeschool Antwerpen. De projectontwikkelaars maakten van de gelegenheid gebruik om ook de verkoop van hun nieuwste residentiële nieuwbouwproject Oase te starten.

Innovatieve, hoogtechnologische campus

Dat de nieuwe campus van AP Hogeschool een hoogtechnologisch kunststukje wordt, bleek ook tijdens de officiële sleuteloverhandiging. Met de hulp van laserstralen, in de geest van de innovatieve campus, opende de deur voor de genodigden, en binnenkort voor de eerste studenten. Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool: “De verhuizing vanuit 2 andere campussen wordt een hele operatie. Zeker als je weet dat we maar liefst 21.000 vierkante meter zullen inrichten, waaronder hightech labo’s, leslokalen en ontmoetingsruimtes. De extra ruimte komt overigens als geroepen, want het voorbije academiejaar hebben we de kaap van 16.000 studenten overschreden.“

De werken aan de nieuwe campus zijn dan ook voorspoedig verlopen. Minder dan twee jaar geleden (op 28 juni 2022, nvdr) gaf Bart De Wever zelf het startschot voor de werken met een eerste boring van het ondergrondse BEO-veld en vandaag al worden de gebouwen opgeleverd en overgedragen. Nu de sleutels overhandigd zijn, kan de campus half september haar eerste van in totaal zo’n 2.000 studenten verwelkomen. Een mijlpaal voor de buurt, die de komende jaren nog vaker van zich zal doen spreken. Ook naast de Slachthuishallen wordt er immers druk gewerkt aan de toekomst van de Slachthuisbuurt, die niet enkel ruimte voor vorming en onderwijs zal bieden. De buurt wordt een bruisende en inspirerende groene wijk met plaats voor recreatie, onderwijs, creatieve economie, lokale handel, cultuur, sport, innovatie, wonen en horeca.

Nieuw residentieel project: Oase

Tijdens de sleuteloverhandiging lanceerden projectontwikkelaars Triple Living en Immobel ook hun nieuwste residentiële project in de buurt: Oase. Het nieuwbouwproject vormt een mooi geheel van verschillende gebouwen rond een rustgevende binnentuin en wordt de perfecte symbiose tussen duurzaamheid en kwalitatief wonen. “Wie houdt van het leven in de stad, maar na een drukke dag wil thuiskomen in rust en sereniteit, vindt in Oase absoluut zijn of haar ding”, legt Esa van den Heuvel van Triple Living uit.

De nieuwe campus van AP Hogeschool Antwerpen opent in september de deuren voor studenten. De verkoop van Oase gaat vandaag van start. De bouwwerken zullen in het voorjaar van 2025 beginnen.


Ook interessant